Secure Base Leadership

Impact Trail Secure Base Leadership

Ben je als leider, bestuur of Management Team klaar om het potentieel in de organisatie meer dan ooit aan te spreken, de slagkracht te vergroten van je team en je klanten?

Sneller dan ooit moeten organisaties kunnen inspelen op ontwikkelingen in de technologie, samenleving en markt. Dat vraagt niet alleen veel van je leiderschap en vermogen tot samenwerken. Ook de veranderbekwaamheid, -bereidheid, veerkracht en strategische wendbaarheid van jezelf en van jouw mensen worden steeds vaker op de proef gesteld. Wat vandaag speelt is niet op te lossen met met het rationele weten alleen. Er wordt iets anders gevraagd van leiderschap.

Leer hoe je het beste uit jezelf, je mensen en uit de organisatiecultuur haalt tijdens deze Secure Base Leadership Trail.

Hoe kan ik als leidinggevende of bestuurder mijn mensen ondersteunen en tegelijk uitdagen om nieuwe wegen in te slaan, te experimenteren, fouten te maken en te leren? Hoe zorg ik dat mensen kunnen gedijen in de organisatie met de organisatie en de leidinggevende als een Secure Base?

• Natuur, stilte, gelijkgestemden, inspiratie, nieuwe in- en uitzichten
• 5 dagen geen telefoon, computerscherm en vergaderingen
• Een must-do voor alle professionals om op te laden en om vanaf een afstand te kijken naar jouw business, drijfveren en uitdagingen

Door fysiek afstand te nemen en je te verplaatsen naar een andere omgeving creëer je een ander kader waarin je met meer rust en inspiratie nieuwe ontdekkingen en ontwikkelingen eigen maakt. Nieuwe inzichten en afspraken worden hierdoor sterker verankerd. Je keert terug naar huis met een koffer vol nieuwe inzichten, ideeën, intenties en de drive om ze daadwerkelijk in de praktijk te brengen.

Doelgroep

Executives en leidinggevenden op het niveau van directie en sr. management die een nieuwe stap willen zetten in hun verdere persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling. Besturen en managementteams die naast de ontwikkeling als Secure Base Leader de gezamenlijke slagkracht willen versterken vanuit een hernieuwde verbondenheid.

Thema's

 • De wortels van leiderschap
 • Care tot Dare in balans: 'playing to win'
 • Wendbaarheid en veerkracht ontwikkelen
 • Scripts en patronen voor persoonlijk leiderschap
 • Secure Base Communicatie
 • De leider als Secure Base Coach

Opbrengst

 • Je hebt je inzicht en vaardigheid in leiderschap aangescherpt met het gedragsinstrumentarium van Secure Base Leadership
 • Je visie op leiderschap nader vormgegeven en jouw persoonlijke taak en ambities daarin onderzocht en omgezet in concrete en meetbare acties op weg naar High Performance.
 • Je wendbaarheid en veerkracht bij veranderingen onderzocht en daarbij vastgesteld hoe je in continue veranderingen de wendbaarheid en veerkracht van je organisatie kunt versterken.
 • Feedback ontvangen van collega's en deelnemers aan de trail waarmee je een hechte band opbouwt tijdens de expeditie. Maar ook vooraf van mensen die belangrijk voor je zijn. De verworven inzichten heb je duurzaam vertaald naar je eigen praktijk van leiderschap en samenwerken.
 • Meer duidelijkheid in je strategie, missie en visie en jouw persoonlijke- en organisatietaak daarin
 • Je empathische en communicatieve gedragsinstrumentarium significant uitgebreid voor persoonlijke en effectieve communicatie.

Programma

Intake

Tijdens een persoonlijk gesprek bespreken we jouw motivatie en intenties en leerdoelen.

Groepsbijeenkomst, een paar weken voor vertrek

Deze middag dag is de start van een bijzondere reis. Je maakt kennis met de groep en het programma rondom Secure Base Leadership. Deze dag nemen we je alvast mee op reis met een leuke training, foto’s, route en andere praktische zaken rondom de reis naar Spanje. Tijdsinvestering ca. 4 uur, incl hapje eten.

Vijfdaagse reis

Gezamenlijk vliegen we naar Malaga. Vanaf het vliegveld rijden we naar Bercules, gelegen in de Alpujarras. Dagelijks maken we wandelingen door de prachtige natuur. Voor, tijdens en na de wandelingen behandelen we diverse thema’s 1 op 1, in groepsverband of onderling. Natuurlijk genieten we ook van de prachtige natuur, rust, gezelligheid en lekker eten.

Coachingsgesprek, een paar weken na de reis

Tijdens een persoonlijk gesprek kijken we terug op jouw traject en bespreken we wat je aan inzichten hebt verworven en hoe je het hebt ervaren. Wat heb je geleerd, wat wil je oppakken en wat heb je nu nog nodig?

Groepsbijeenkomst, een paar weken na de reis

Na terugkomst ga je weer aan de slag met nieuw verworven inzichten en intenties. Na 2 maanden komt de groep nog eenmaal bij elkaar om te delen wat je hebt ervaren, wat je hebt geleerd en hoe je dit toepast. Hier leer je dus ook weer van elkaar. Deze intergratie is een belangrijk en mooi afsluitend onderdeel van het hele traject. Tijdsinvestering ca. 3 uur, incl hapje eten.

Investering

€3900 excl btw

 • excl verblijfskosten á 600 euro excl btw
 • excl vliegticket Malaga maximaal 250 euro per persoon

Het programma is inclusief

 • Intake
 • Groepsbijeenkomst voor de reis: kennismaken, inleiding Secure Base Leadership, informatie over de reis en praktische zaken.
 • Intervisiebijeenkomst na de reis: ervaringen delen, experimenten evalueren, opbrengst en toepassing in de praktijk.
 • Ontbijt, lunches en diners
 • Transfers en overnachtingen

De reizen zijn exclusief

 • Vliegticket
 • Reis- en annuleringsverzekering

Begeleiding

Jeen de Spa

Jeen de Spa (1966) is coach en adviseur van managementteams en directies bij organisatieontwikkelingsvraagstukken en veranderingen. Tot zijn klantrelaties behoren directieteams van Xerox Unamic, Bosch Rexroth, Holland Casino, Fluke International, Regionale Ambulance Voorziening RAV, KNGF Bestuur, Rabobank International, ABN AMRO bank, LAN/ABAR Handling Systems, Mastermate en CROP registeraccountants, Quarijn en Rondom Wonen.Daarnaast verzorgt hij internationaal MD-programma’s en masterclasses over leiderschap en communicatie. Als docent is hij verbonden aan de universiteit van Tilburg (TIAS) in de Global Executive MBA (Leadership & team dynamics).

Jeen was tot 2002 projectmanager en consultant in de ICT. In 2002 verliet hij Cap Gemini Ernst & Young om meer te kunnen doen met zijn uitgebreide scholing en training in managementontwikkeling, communicatie, psyche-educatie en leiderschap. Management- en organisatievraagstukken kwamen direct op zijn pad. Tot 2017 was hij als associé verbonden aan De Baak als specialist Incompany Management Development voor het team International Business Accounts.

Jeen’s aanpak wordt gekenmerkt door zijn doortastendheid, invoelingsvermogen, humor en directheid. Als trainer en executive coach staat hij garant voor een gedegen ontwikkeling van mens en organisatie vanuit de top waar hij veel ervaring heeft met teamontwikkeling, ‘boardroom dynamics’ en programma’s als ‘Tone at the top’ bij cultuurveranderingen.Sterk en veelzijdig met aansprekende werkvormen verbindt en versterkt hij bedrijven op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Geen werk ‘van de plank’ maar met vakkundig maatwerk ziet hij elke ambitie van een organisatie als een unieke verandering. Dát is het ambacht van èchte ontwikkeling.

Begeleiding

Dick Veerman

Dick Veerman (1975) is 25 jaar werkzaam geweest in een familiebedrijf. Naast de opzet en aansturing als DGA van 3 regionale groothandels heeft Dick vrijwel alle bedrijfsprocessen opgezet en doorlopen. Het familiebedrijf is tevens onderdeel van een coöperatie van familiebedrijven waarbij Dick nauw betrokken is geweest bij landelijk beleid, reorganisatie en strategievorming.

In 2018 neemt hij het besluit om de opgedane kennis en ervaring op een andere manier in te gaan zetten via zijn nieuwe onderneming Impact Trails, een organisatie die natuur, reizen en trainingen combineert met persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Als adviseur en coach werkt hij ook samen met bureau Familiezaken.

Dick’s aanpak kenmerkt zich door op verschillende kanten naar de materie te kijken, goed te luisteren, analyseren en voorbereiden om vervolgens gestructureerd en pragmatisch aan te pakken met oprechte aandacht en betrokkenheid. Direct en duidelijk mét respect.

Dick volgt momenteel de 3-jarige opleiding Professionele Communicatie bij Phoenix.