Secure Base Leadership

Over Jeen de Spa

Jeen de Spa is dé expert in maatwerkprogramma's voor Secure Base Leadership bij veranderingen. Als geen ander motiveert hij met zijn zijn enthousiasme en verhalen uit de praktijk mensen het "SBL-pad" in te slaan. Zijn praktische en didactisch creatieve slagkracht garanderen een snelle adoptie van dit gedachtegoed voor de hele organisatie. Kenmerkend voor zijn aanpak is zijn dynamische, toegankelijke en begrijpelijke overdracht van de leerstof. Uitdagend, met humor, no nonsense, verbindend en confronterend.

Als eerste pionier in Nederland met Incompany Secure Base Leadership programma's versterkte hij zijn leidende positie als specialist in MD programma's voor Transformationeel Leiderschap (De Baak, TSM Business School, NIMO-PMI). Zijn brede achtergrond in ICT, Change Consultancy, verlieskunde en didactiek (Belastingdienst, Cap Gemini Academy, Brein Centraal Instituut, De Baak) en Agile dragen als unieke set van competenties bij aan het succes van zijn tailor made programma's voor internationale topinstituten en zijn eigen klantrelaties waaronder CROP registeraccountants, Holland Casino, Xerox UnamicsHCN, Bosch Rexroth, Kamer van Koophandel, Mastermate Technische Groothandel en TSS PinkRoccade. Als lecturer is hij verbonden aan TIAS School for Business and Society in de Global Executive MBA, Alumni Masterclasses en Incompany maatwerkprogramma's.

'Mijn interesse in het gedachtegoed van Professor George Kohlrieser werd al gewekt in 2006 (Hostage at the table, G. Kohlrieser 2006). Mijn persoonlijke ontmoeting met hem in San Diego (2015, IMD) bleek een welkom keerpunt tijdens de kredietcrisis. Mijn interesse sloeg om naar ongebreideld enthousiasme, en het IMD programma werd de Secure Base waar ik al lang naar op zoek was sinds het overlijden van mijn broer Harry. Zo werd Secure Base Leadership mijn eigen verhaal. De combinatie van pedagogiek, didactiek, veranderkunde en rouw gaf me de wetenschappelijke basis die ik nodig had om vanuit het hart -maar goed onderbouwd- mijn programma's, masterclasses en keynotes te kunnen verzorgen. "Science meets leadership", vind ik, en zo bleek er toch iets van een missie in deze nuchtere Oosterling / Fries-combinatie te zitten. Ik geniet van de experimenten met Secure Base Leadership en de resultaten die mijn klanten ermee bereiken. Dat houdt mijn vak speciaal en mijzelf gemotiveerd, elke dag weer.'

Mijn Secure Base (1978)